Sorteer op

Wat is de betekenis van smudgen?

Smudge betekent letterlijk smeulend vuur. Smudgen is een eeuwenoude traditie om ruimtes energetisch te zuiveren van boze geesten en negativiteit. De "smudge rook" wordt gemaakt door het leggen van salie sticks, ook wel: "smudge sticks" genoemd.  Deze sticks leg je in een mooie Smudege bowl of een Abaloneschelp. 

De rituele reiniging van smudgen

Veel mensen vinden het erg prettig om deze rituele reiniging van hun huis regelmatig uit te voeren. Maar niet alleen woonhuizen, ook praktijken en behandelruimtes komen voor een regelmatige reiniging in aanmerking. Deze oude methoden zijn ondanks alle moderne ontwikkelingen nog steeds zeer krachtige methoden om "de lucht te klaren".

De reinging kan op verschillende manieren

Een reinigingsritueel kan uitgevoerd worden op verschillenden manieren en met verschillenden voorwerpen en producten. Denk hierbij o.a. aan witte salie, Palo Santo, een abaloneschelp en Smudge sticks.

Maak eerste een meditatieve wandeling door het huis

Maak voordat je begint met het rituaal ook eens een meditatieve wandeling door het huis. Voel de verschillende energieën als je door de verschillende kamers loopt.  Voel waar eventueel problemen voelbaar zijn, neem waar welke plekken zwaar voelen en welke licht voelen. Dit is iets waar je wel voor open moet staan om dit mogelijk te kunnen voelen. Lukt dit niet dan is dit geen must. Maak dezelfde meditatieve wandeling weer nadat je gezuiverd hebt en voel de verschillen.

Start van de smudge ceremonie

Begin een smudge ceremonie door eerst jezelf te smudgen. Jij bent het kanaal waardoor de reinigende intentie zal stromen, daarom is het belangrijk dat eerst jij (en andere bewoners/medewerkers) worden gezuiverd van negatieve energie. Gebruik een smudge veer om de rook langs het hele lichaam te verplaatsen en doe dit een aantal malen. Zorg ervoor dat er een raam openstaat zodat alle negatieve energie de ruimte kan verlaten en zich niet gaat verbergen in hoeken o.i.d.. 

Ga 'op' in de reiniging ceremonie en volg waar de rook heen gaat. Je kunt er mantra muziek bij laten spelen, zelf mantra´s zingen, of een intentie uitspreken (hardop of in gedachten) waarom je het reinigingsritueel uitvoert. Natuurlijk kan het ook in stilte, ook dat is erg krachtig!

Koop de smudge sets bij Gems by Loes

Ik heb mooie setjes voor het smudgen in de webshop. De ervaring leert dat het gebruik van een Smudge bowl of een Abaloneschelp het beste werkt. Vergeet niet dat je tijdens het smudgen werkt met vuur en dat voorzichtigheid geboden is. Het gebruik van een Smudgebowl of Abaloneschelp vangt het as en eventuele vuurvonkjes op. Ga daarom niet met losse Smudge sticks door het huis lopen. Koop een mooie set voor jezelf of om iemand cadeau te geven. Heb je specifieke vragen over de smudge sets? Neem dan contact met mij op, ik sta open voor het beantwoorden van alle vragen rondom het reinigingsritueel.

 

© 2021 - 2024 Gems by Loes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel